Title Image

Belangrijke stap gezet in vernieuwing van De Meergronden

Belangrijke stap gezet in vernieuwing van De Meergronden

De gemeente Almere en de Almeerse Scholengroep (ASG) hebben op 8 februari een belangrijke stap gezet. Zij hebben afspraken ondertekend voor de ontwikkeling van een nieuw schoolgebouw voor De Meergronden.

Wethouder Roelie Bosch, wethouder Hilde van Garderen en Herbert Griffioen van de ASG ondertekenden de uitvoeringsafspraken.

Geld en afspraken

De Meergronden is de eerste middelbare school in Almere! Het huidige schoolgebouw is inmiddels veertig jaar oud. Het is dringend aan vernieuwing toe. De gemeente Almere heeft voor de bouw 30,8 miljoen euro beschikbaar. De nieuwbouw wordt ongeveer 10.000 m² en is geschikt voor 1.200 leerlingen. Er komt een schoolplein met veel groen. Het nieuwe gebouw wordt overdag gebruikt door de school. ’s Avonds is het straks open voor activiteiten voor alle Havenaren.

Havenverbond en de Meergronden

De Meergronden is onderdeel van het Havenverbond. Het Havenverbond werkt onder andere aan een compact en levendiger centrum, meer ruimte voor verschillende leeftijden om in Haven te wonen en meer heft in handen van Havenaren.

vlnr Huub Nelis, rector De Meergronden, Roelie Bosch, Herbert Griffioen en Hilde van Garderen

Vlnr: Huub Nelis, rector De Meergronden, Roelie Bosch, Herbert Griffioen en Hilde van Garderen. Foto: Jan Dekker

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!