Title Image

Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kon uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

Extra woningen

De huidige kantoren in het pand van Vomar worden appartementen. Ook op de kop van de parkeergarage (aan Sluis) wordt een complex met huurwoningen voor het middensegment gerealiseerd. In totaal komen er 22 appartementen boven de Vomar. Dit worden appartementen van ongeveer 80m2 met minstens 2 slaapkamers. Daarnaast komen er nog eens 32 appartementen aan Sluis, beide in het middensegment, koop en huur.

De Sluisgarage krijgt onder meer verbeterde verlichting en er wordt gezorgd voor een betere indeling en bereikbaarheid. Ook komt er meer groen. Het gebruik van de garage wordt zo veel aantrekkelijker en moet ook veiliger worden.

Wat levert het op voor Haven?

Er komen meer broodnodige woningen in het middeldure segment in het centrum van Haven en parkeren wordt slim geregeld door bezoekers te laten parkeren in de Sluisgarage terwijl bewoners parkeren in de buurt van de eigen woning.

Planning

De verbouwde Vomar is op 25 november 2020 heropend. In maart 2021 wordt gestart met de bouw van de 22 appartementen boven de Vomar. Dit is hoogstwaarschijnlijk voor de zomer van 2021 klaar.

De vernieuwde parkeergarage zal eind 2021 klaar moeten zijn.

Voor de appartementen aan Sluis geldt dat de gemeente de grond bouwrijp maakt in de tweede helft van 2020, zodat begin 2021 gestart kan worden met de bouw van de appartementen.

De herinrichting van het openbaar gebied wordt afgerond als de rest al klaar is.

Alle planningen van de deelprojecten zijn overigens onder voorbehoud want Covid19 kan voor eventuele vertraging zorgen in de bouwperiode.

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Ontwerpfestival de Grienden

    De gemeente Almere en woningcorporatie GoedeStede organiseerden een Ontwerpfestival op vrijdag 4 oktober. Op dit festival konden bewoners ideeën inbrengen voor de toekomst van wonen, groen, energie, samenleven en zorg.

  • Samenwerking centrumondernemers

    De ondernemers in het centrumgebied van Haven willen zich hard maken voor een vitaal en levendig winkelcentrum. Ze vinden het belangrijk dat Haven Centrum haar goede sfeer behoudt en dat er minder leegstand komt.

  • Ongezellige kantoren aan de Marktgracht worden micro-appartementen

    Goed nieuws voor startende woningzoekers! De leegstaande kantoren aan de marktgracht worden getransformeerd naar 37 kleine, en dus betaalbare, appartementen. Ook komen er twee penthouses en op de begane grond winkels en een fysiotherapeut.