Title Image

Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kon uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

Extra woningen

De huidige kantoren in het pand van Vomar worden appartementen. Ook op de kop van de parkeergarage (aan Sluis) wordt een complex met huurwoningen voor het middensegment gerealiseerd. In totaal komen er 22 appartementen boven de Vomar. Dit worden appartementen van ongeveer 80m2 met minstens 2 slaapkamers. Daarnaast komen er nog eens 32 appartementen aan Sluis, beide in het middensegment, koop en huur.

De Sluisgarage krijgt onder meer verbeterde verlichting en er wordt gezorgd voor een betere indeling en bereikbaarheid. Ook komt er meer groen. Het gebruik van de garage wordt zo veel aantrekkelijker en moet ook veiliger worden.

Wat levert het op voor Haven?

Er komen meer broodnodige woningen in het middeldure segment in het centrum van Haven en parkeren wordt slim geregeld door bezoekers te laten parkeren in de Sluisgarage terwijl bewoners parkeren in de buurt van de eigen woning.

Planning

De verbouwde Vomar is op 25 november 2020 heropend. In maart 2021 is gestart met de bouw van de 22 appartementen boven de Vomar.

De vernieuwde parkeergarage zal begin 2022 klaar moeten zijn.

De bouw van de appartementen aan Sluis begint in 2023 .

De herinrichting van het openbaar gebied wordt afgerond als de rest al klaar is.

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!