Title Image

Het nieuwe Stadswerfpark

Het nieuwe Stadswerfpark

De vernieuwing van Stadswerfpark is een verhaal van verdriet, geluk en verrassing. Het verdriet: Het zwembad verdween. Het geluk: De sporthal werd vernieuwd! De verrassing: een Skills Garden.

 

De nieuwe sporthal is in het vroege voorjaar van 2019 geopend. Door het verschuiven van de flexibele wanden is de sporthal in een mum van tijd op te delen in drie afzonderlijk te gebruiken ruimtes of als één grote ruimte. Daarom kunnen er nu in de sporthal ook grote evenementen plaatsvinden. De nieuwe sporthal is een toegankelijke accommodatie met sport- en buurtfuncties in een groene omgeving.

De sporthal is met 600 zonnepanelen ook nog eens energieneutraal. De hal is thuishaven en trainingsplek voor diverse verenigingen zoals de Flevo Phantoms, Handbalvereniging Najaden, de Almere Bowls Club, Pickelbal, Zaalvoetbalstichting SRZA, turnvereniging Spirit, basketbalvereniging the Pioneers en De Schoor verzorgt beweging voor ouderen.

Skillsgarden: de eerste in Europa

Buiten, naast de sporthal is in de zomer van 2019 een zogeheten Skills Garden geopend. Dat is een verrassing want het is de eerste Skills Garden in Europa! Het is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). De grondvormen van bewegen staan hierbij centraal. Denk aan klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. Het plan was een plek te creëren waar Almeerders op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen. Je vindt in de Skills Garden andere een multicourt voor diverse sporten, een mini-tennisbaan, een skillsplein, wavebaan en pumptrack.

Alles bij elkaar is het een nieuwe plek om te sporten, bewegen en elkaar te ontmoeten.

Voor iedereen is er wat te doen. Alleen de jongerenontmoetingsplek die altijd in het park was, zoekt wel nog een nieuwe plek in Haven. Er wordt ook gesproken over het bouwen van woningen aan de rand van het park maar deze plannen zijn nog niet concreet.

Lees meer op www.skillsgarden.nl

Bekijk de film van de opening

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

  Het gebouw voldeed qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Tijd voor verbouwing...

 • Jeugdland

  Jeugdland verhuist na al 41 jaar een succes te zijn

  Na 41 jaar hutten bouwen aan de Meerveldstraat, verhuist Jeugdland naar park de Uithof. Het is een hele klus maar na de zomer kunnen kinderen weer volop spelen en leren, dit keer op een schiereilandje.

 • De nieuwe Roef

  Het allereerste gebouw van Almere Centrum, de Roef, staat er al best wat jaartjes verlaten bij. Het pand krijgt nu een grondige opknapbeurt en gaat weer shinen als markeringspunt van Haven. De oude Roef in een nieuwe jas.