Title Image

Het nieuwe Stadswerfpark

Het nieuwe Stadswerfpark

De vernieuwing van Stadswerfpark is een verhaal van verdriet, geluk en verrassing. Het verdriet: Het zwembad verdween. Het geluk: De sporthal werd vernieuwd! De verrassing: een Skills Garden.

 

De nieuwe sporthal is in het vroege voorjaar van 2019 geopend. Door het verschuiven van de flexibele wanden is de sporthal in een mum van tijd op te delen in drie afzonderlijk te gebruiken ruimtes of als één grote ruimte. Daarom kunnen er nu in de sporthal ook grote evenementen plaatsvinden. De nieuwe sporthal is een toegankelijke accommodatie met sport- en buurtfuncties in een groene omgeving.

De sporthal is met 600 zonnepanelen ook nog eens energieneutraal. De hal is thuishaven en trainingsplek voor diverse verenigingen zoals de Flevo Phantoms, Handbalvereniging Najaden, de Almere Bowls Club, Pickelbal, Zaalvoetbalstichting SRZA, turnvereniging Spirit, basketbalvereniging the Pioneers en De Schoor verzorgt beweging voor ouderen.

Skillsgarden: de eerste in Europa

Buiten, naast de sporthal is in de zomer van 2019 een zogeheten Skills Garden geopend. Dat is een verrassing want het is de eerste Skills Garden in Europa! Het is een speel- en sportplek gebaseerd op het Athletic Skills Model (ASM). De grondvormen van bewegen staan hierbij centraal. Denk aan klimmen, balanceren, gooien, springen en lopen. Het plan was een plek te creëren waar Almeerders op een laagdrempelige, uitdagende manier kunnen bewegen. Je vindt in de Skills Garden andere een multicourt voor diverse sporten, een mini-tennisbaan, een skillsplein, wavebaan en pumptrack.

Alles bij elkaar is het een nieuwe plek om te sporten, bewegen en elkaar te ontmoeten.

Voor iedereen is er wat te doen. Alleen de jongerenontmoetingsplek die altijd in het park was, zoekt wel nog een nieuwe plek in Haven. Er wordt ook gesproken over het bouwen van woningen aan de rand van het park maar deze plannen zijn nog niet concreet.

Lees meer op www.skillsgarden.nl

Bekijk de film van de opening

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Leemwierde: zorg aan huis en in de buurt

    Het gezondheidscentrum Leemwierde wordt gesloopt. Hier komt een nieuw gebouw voor in de plaats met de focus op extra zorg. Een mooie samenwerking tussen woningcorporatie Alliantie en Zorggroep Almere.

  • Kustzone

    In het hele kustgebied ten westen van de haven komen meer woningen en wordt veel meer een recreatiegebied voor iedereen. Ook wordt met een park een mooie verbinding gemaakt met het centrum.

  • Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

    De voormalige apotheek is een van de meerdere panden in Haven die al een tijd leegstaan en dat is geen fraai gezicht. Dat gaat veranderen! Er komen acht appartementen voor jong en oud. Het pand krijgt ook een nieuwe naam: Meerhaven.