Title Image

Leegstaand gebouw Kerkgracht worden 7 studio’s voor jongeren

Leegstaand gebouw Kerkgracht worden 7 studio’s voor jongeren

De Alliantie transformeert het leegstaande pand aan Kerkgracht 22-24 in Almere Haven naar woningen. Er komen 7 zelfstandige studio’s voor jongeren. De studio’s hebben een oppervlakte van tussen de 25 en 30 m2.

Deze verandering past binnen het gezamenlijke plan van het Havenverbond om meer woningen toe te voegen in het centrum van Almere Haven. Ook maken jongeren hierdoor meer kans op een woning in Almere Haven.

De verbouwing is gestart eind zomer 2021. De Alliantie denkt dat de woningen klaar zijn rond februari 2022. De studio’s worden vanaf 2022 verhuurd via Woningnet Almere.

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Nieuwbouw geschikt voor senioren Kimwierde

    Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor senioren in Haven én aan woningen voor de jongere doelgroep. Aan de Kimwierde is nu ruimte voor beide!

  • Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

    Het gebouw voldeed qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Tijd voor verbouwing...

  • Verlichting in het centrum

    Veel straten in Haven zijn niet goed verlicht en er zijn veel donkere plekken. The Light Challenge en het nieuwe permanente lichtplan brengen licht in de duisternis.