Title Image

Leegstaand gebouw Kerkgracht worden 7 studio’s voor jongeren

Leegstaand gebouw Kerkgracht worden 7 studio’s voor jongeren

De Alliantie gaat het gebouw dat nu leegstaat aan de Kerkgracht 22-24 in Almere Haven aanpakken. Het gebouw wordt getransformeerd naar woningen. Er komen 7 zelfstandige studio’s voor jongeren. De studio’s hebben een oppervlakte van tussen de 25 en 30 m2.

Deze verandering past binnen het gezamenlijke plan van het Havenverbond om meer woningen toe te voegen in het centrum van Almere Haven. Ook maken jongeren hierdoor meer kans op een woning in Almere Haven.

De verbouwing start eind juli 2021. De Alliantie denkt dat de woningen klaar zijn rond februari 2022. De studio’s worden vanaf 2022 verhuurd via Woningnet Almere.

Dit gebouw telt straks 7 studio´s voor jongeren

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • Nieuwbouw geschikt voor senioren Kimwierde

  Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor senioren in Haven én aan woningen voor de jongere doelgroep. Aan de Kimwierde is nu ruimte voor beide!

 • Zandwierde

  Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

  Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan.

 • De nieuwe Roef

  Het allereerste gebouw van Almere Centrum, de Roef, staat er al best wat jaartjes verlaten bij. Het pand krijgt nu een grondige opknapbeurt en gaat weer shinen als markeringspunt van Haven. De oude Roef in een nieuwe jas.