Title Image

Nieuwe verswinkel boert goed in Haven!

Nieuwe verswinkel boert goed in Haven!

Sinds 4 maart heeft Haven weer een groenteboer, sorry een verswinkel.

Het assortiment van Koopman is namelijk veel meer dan groente en fruit, je kan er ook terecht voor noten, gedroogd fruit, zuivel en zelfs chocola. En je vindt er bijzondere dingen zoals lotuswortels.

Roland Gelmers is de spil in deze nieuwe zaak. Wie is Roland eigenlijk en wat is Koopman? Roland werkt zijn hele leven al in groente en fruit. “Ik deed dat in verschillende functies van het hebben van een eigen winkel tot een groothandel en ik werkte in de import en export. Sinds november vorig jaar zit ik bij Koopman. Koopman is een afsplitsing van een grote groenteketen, de Goudreinet. Er zijn ongeveer 41 Goureinetwinkels plus 11 Koopmanwinkels. Allemaal halen we onze groente en fruit bij groothandel Ravenswaaij die al drie generaties lang groente en fruit levert. We hebben goede prijsafspraken zodat we hoge kwaliteit kunnen leveren voor een betaalbare prijs. Onder meer die hoge kwaliteit voor een goede prijs onderscheid ons van andere groentewinkels. ”

Topinamboers en lotuswortels

Waarom een Koopman in Haven? “Vroeger was er een Goudreinet in Haven maar door omstandigheden is die weggegaan. Het bleek dat er toch behoefte is aan een groentewinkel en na marktonderzoek is besloten een Koopman in Haven te openen,” legt Roland uit. Zo gezegd, zo gedaan.

In het pand waar vroeger de Intertoys zat, vind je nu een kleurig assortiment aan groente en fruit. Behalve de standaard appels en peren, ligt er ook minder voor de hand liggende groente en fruit in de winkel. “Ook dat onderscheid ons van andere winkels. Wij verkopen naast het gebruikelijke assortiment ook veel uitheemse groentes zoals bijvoorbeeld de topinamboer, ook wel bekend als de aardpeer. En we hebben eddo´s dat zijn Surinaamse aardappels, verschillende soorten pepers, yams en lotuswortels. Mensen met een niet Nederlandse achtergrond kunnen hier dus ook terecht voor hun ingrediënten.”

Boven verwachting

Hoe gaan de zaken sinds de opening? “Het is boven verwachting druk,” zegt Roland. “Dit is deels te wijten aan feit dat mensen ineens veel gingen inslaan in verband met Corona maar dit houdt aan. Mensen doen bewuster boodschappen, ze gaan liever naar de groenteboer dan naar een drukke supermarkt, hoewel het bij ons ook druk kan zijn hoor. Maar we hebben uiteraard alle maatregelen getroffen die we kunnen zoals belijning op de vloeren, plexiglas en het schoonmaken van de mandjes. Dat hoort er nu bij.” Roland en zijn personeel kunnen het prima aan. “Ik heb zeven mensen in dienst, elke dag zijn er gemiddeld vier tot vijf personen aan het werk. Het personeel komt allemaal uit Almere waarvan de meeste uit Haven.”

Het centrum van Haven is een bijzondere winkel rijker. Steun de lokale ondernemers! En nu je toch wellicht meer tijd hebt, probeer eens een recept met lotuswortels, er staat je een verrassing te wachten als je hem doorsnijdt. Leuk om chips van te maken!

 

Meer artikelen lezen?

 

 

  • De nieuwe Meergronden, een plan

    Het gebouw van de Meergronden staat er inmiddels ruim 40 jaar en voldoet niet meer aan de eisen voor modern onderwijs. Tijd voor vernieuwing dus! En dit is hoe het zou kunnen worden.

  • Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

    De voormalige apotheek is een van de meerdere panden in Haven die al een tijd leegstaan en dat is geen fraai gezicht. Dat gaat veranderen! Er komen acht appartementen voor jong en oud. Het pand krijgt ook een nieuwe naam: Meerhaven.

  • Project Kustzone, hoe gaat het daar eigenlijk mee?

    Extra woningen, een hotel, een wandelroute, een Havenpark en nog veel meer veranderingen; we hoorden over grootse plannen voor de zone aan de kust. En toen was het stil, iets met stikstof. Hoe zit dat nou eigenlijk? Wat kunnen we verwachten in de nabije toekomst?