Title Image

Nieuwe woningen in De Wierden

Nieuwe woningen in De Wierden

Haven heeft veel extra woningen nodig, ook dit is onderdeel van de vernieuwing. Sinds een paar jaar worden er dan ook diverse nieuwe woningen gerealiseerd in De Wierden. De meeste hiervan worden geleverd door woningcorporaties Ymere en met name door De Alliantie.

 

Veel van deze woningen zijn voor Havenaren die willen doorstromen naar een kleinere woning maar wel in de buurt willen blijven wonen, zoals bijvoorbeeld ouderen. Op die manier komen de eengezinswoningen juist weer vrij voor nieuwe gezinnen. Als iemand weggaat, worden sociale huurwoningen ook nog steeds verkocht of als vrije sector huurwoning verhuurd. Zo ontstaat meer diversiteit in de bewonersgroep.

Een voorbeeld van zo´n nieuw project is het Tuinhuis. Bijzonder was dat de bewoners elkaar al konden leren kennen voordat het eind 2017 werd opgeleverd. Of bekijk het Hart van de Wierden dat goed zichtbaar is vanuit de bus.

Eind 2019 leverde Ymere 40 nieuwe sociale huurwoningen op de Kimwierde. Naast dit complex komen nog sportfaciliteiten in de buitenruimte waar de gemeente mee bezig is.

Tenslotte komen er nieuwe woningen op de Leemwierde (voor een gedeelte samen met Zorggroep Almere) en aan de Zandwierde, maar eer daar de eerste bewoners naar binnen kunnen, dat gaat nog wel even duren!

Nieuwe woningen zowel voor jongeren als voor ouderen zijn hard nodig in Haven, dat is ook met deze nieuwe woningen, nog niet veranderd.

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!