Wat is Havenhart2.0 precies?

Havenhart2.0 is de vernieuwing van het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum). Samen met Havenaren en experts is een toekomstplan en aanpak voor Haven gemaakt. Die plannen worden sinds 2021 uitgevoerd door het Havenverbond.

 

Het Havenverbond

Het Havenverbond bestaat uit Zorggroep Almere, Ymere, VMCA, Almeerse Scholen Groep, Leger des Heils, De Alliantie, Goede Stede, Gemeente Almere, De Schoor, Kwintes, GGD Flevoland en ondernemers- organisatie BIZ. In de zomer van 2019 sloegen zij de handen ineen.

 

Alle partijen uit het Havenverbond vinden vernieuwing van de wijken in de binnenring van Almere Haven belangrijk. Het verbond liet een team met specialisten samen met Havenaren een toekomstverhaal ontwikkelen. Meer dan 200 Havenaren en nog eens 200 professionals en betrokkenen hebben meegewerkt. Onder andere tijdens werkplaatsbijeenkomsten. Dit is het resultaat: Visie 2040 & Aanpak 2020 – 2024.

 

Om ervoor te zorgen dat de plannen ook echt worden uitgevoerd, maakte het Havenverbond in 2021 Uitvoeringsafspraken.

 

Vanaf het moment van oprichting maakt het Havenverbond vaart met lopende en nieuwe projecten. Denk aan: de Sluisgarage, de Havenkom en Havenidee.

 

Meer verdieping nodig?

Lees dan ook eens de pagina Haven nu en in 2040 en/of bekijk alle documenten rond de visie en aanpak.

 

Meedenken?

Er staat veel te gebeuren de komende jaren en we werken nog steeds samen met Havenaren. Blijf daarom op de hoogte en blijf ook vooral meedenken. Dat kan via de nieuwsbrief, Facebook , Instagram of stuur een mailtje naar havenhart2.0@gmail.com.