Title Image

Projecten in Haven

Deze projecten maken Haven

‍Iedereen in Haven kent al veel vernieuwingsinitiatieven en doet daar ook vaak zelf aan mee. Denk bijvoorbeeld aan allerlei initiatieven in De Wierden, de verbouwing van De Overloop, het festival Zomer in Haven, het werk voor de aanstaande vereniging (BIZ) van alle ondernemers in het centrum, het werk aan VOMAR, de nieuwe geplande woningen daarboven en erachter en het geplande opknappen van de Sluisgarage, het Marktplein dat al klaar is en binnenkort bijzondere verlichting krijgt, het Stadswerfpark met de sporthal en de Skills Garden, en de geplande Kustzone. Het is een greep uit wat er al gebeurt.

De bestaande projecten zijn natuurlijk meegenomen in het toekomstplan voor het Hart van Haven. Er komen natuurlijk ook nieuwe projecten bij. Hier vind je een overzicht van de bestaande en aankomende projecten.

 • Welzijn op Recept brengt kleur en zingeving in het leven van kwetsbare mensen

  Soms ziet de huisarts, of een andere hulpverlener, dat mensen iets meer nodig hebben dan een pil of medische behandeling. Dan komt Minke van ’t Hoff, van Welzijn op Recept, langs en kijkt wat zij kan doen.

 • Eigen Tijd voor mantelzorgers

  Als je altijd voor iemand anders zorgt, is het fijn om af en toe even tijd voor jezelf te hebben en helemaal fijn als je met anderen ervaringen kan delen. En daar is ruimte voor, in Corrosia, elke eerste dinsdag van de maand.

 • Leegstaand gebouw Kerkgracht worden 7 studio’s voor jongeren

  De Alliantie gaat het gebouw dat nu leegstaat aan de Kerkgracht 22-24 in Almere Haven aanpakken. Het gebouw wordt getransformeerd naar woningen. Er komen 7 zelfstandige studio’s voor jongeren. De studio’s hebben een oppervlakte van tussen de 25 en 30 m2.

 • Vernieuwen Sluis parkeergarage

  De Sluisgarage wordt flink aangepakt, dat gebeurt in fases. Hij is straks veiliger, mooier, duurzamer en daarmee klaar voor de toekomst.

 • De Havenkom wordt compleet vernieuwd

  De Havenkom is niet wat het kán zijn, dat zeiden ook veel Havenaren tijdens de bijeenkomsten over de vernieuwing. In de Visie 2040 speelt de Havenkom een belangrijke rol, de aanpak heeft dan ook prioriteit gekregen. Havenaren denken en praten mee over het ontwerp.

 • Ongezellige kantoren aan de Marktgracht worden micro-appartementen

  Goed nieuws voor startende woningzoekers! De leegstaande kantoren aan de marktgracht worden getransformeerd naar 37 kleine, en dus betaalbare, appartementen. Ook komen er twee penthouses en op de begane grond winkels en een fysiotherapeut.

 • Nieuwbouw geschikt voor senioren Kimwierde

  Er is veel behoefte aan betaalbare woningen voor senioren in Haven én aan woningen voor de jongere doelgroep. Aan de Kimwierde is nu ruimte voor beide!

 • De nieuwe Roef

  Het allereerste gebouw van Almere Centrum, de Roef, staat er al best wat jaartjes verlaten bij. Het pand krijgt nu een grondige opknapbeurt en gaat weer shinen als markeringspunt van Haven. De oude Roef in een nieuwe jas.

 • Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

  De voormalige apotheek is een van de meerdere panden in Haven die al een tijd leegstaan en dat is geen fraai gezicht. Dat gaat veranderen! Er komen acht appartementen voor jong en oud. Het pand krijgt ook een nieuwe naam: Meerhaven.

 • De toekomst voor Ambachtsmark

  Een gevarieerd gebied met woningen, bedrijven, voorzieningen, een aantrekkelijke buitenruimte, voldoende parkeerplaatsen en een veilige verkeersstructuur. Dit staat in de net vastgesteld gebiedsvisie voor de Ambachtsmark.

 • Leemwierde: zorg aan huis en in de buurt

  Het gezondheidscentrum Leemwierde wordt gesloopt. Hier komt een nieuw gebouw voor in de plaats met de focus op extra zorg. Een mooie samenwerking tussen woningcorporatie Alliantie en Zorggroep Almere.

 • Gewoon Thuis maar dan met extra hulp

  Samenwerking tussen Kwintes, de gemeente en andere betrokken partners, zorgt ervoor dat ook mensen met een hulpvraag gewoon thuis kunnen wonen. Zij krijgen extra begeleiding en er staat altijd iemand voor ze klaar.

 • Marktgracht: transformatie van 4 winkels naar 9 patiowoningen

  Aan de Markgracht worden vier voormalige winkelpanden getransformeerd naar negen aantrekkelijke patiowoningen. Dit nu leegstaande onaantrekkelijke rijtje panden ziet er straks weer een stuk gezelliger uit!

 • Nieuw sanitair in de Havenkom en opknapbeurt Havenkantoor

  Een van de dingen die na lange tijd toe was aan vernieuwing in de Havenkom was het sanitair voor bootgebruikers. Het oude gebouw dat op de kade zit, is daarom vervangen door modern sanitair op een drijvend ponton.

 • Jeugdland

  Jeugdland verhuist na al 41 jaar een succes te zijn

  Na 41 jaar hutten bouwen aan de Meerveldstraat, verhuist Jeugdland naar park de Uithof. Het is een hele klus maar na de zomer kunnen kinderen weer volop spelen en leren, dit keer op een schiereilandje.

 • Zandwierde

  Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

  Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan.

 • Van basisschool naar 20 betaalbare seniorenwoningen

  Aan de Hofmark 271, waar vroeger basisschool de Dubbeldekker stond, komen 20 betaalbare seniorenwoningen. In samenspraak met de buurt is gekozen voor laagbouw.

 • 41 ruime appartementen aan park de Uithof

  Aan het park de Uithof komen 41 nieuwe appartementen. De 41 woningen zijn verdeeld over zes woonlagen, met prachtig uitzicht over het naastgelegen park.

 • Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

  Het gebouw voldeed qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Tijd voor verbouwing...

 • Nieuwe broodnodige woningen op de Vrijmark

  Het verlaten pand waar vroeger de Albert Heijn inzat, wordt een modern gebouw met 35 appartementen. Nieuwe woningen zijn hard nodig in Haven!

 • De nieuwe Meergronden, een plan

  Het gebouw van de Meergronden staat er inmiddels ruim 40 jaar en voldoet niet meer aan de eisen voor modern onderwijs. Tijd voor vernieuwing dus! En dit is hoe het zou kunnen worden.

 • Binnenhaven

  De Binnenhaven: een moderne wooncoöperatie

  Op de plek van het oude zwembad, naast de nieuwe sporthal, komt een bijzondere woongemeenschap, een soort hofje 2.0 voor mensen met sociale pit.

 • Park Uithof gaat veranderen

  Het middendeel van het park wordt een eiland waarop Jeugdland Haven zich vestigt. Het noordelijk deel van het park verandert in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen.

 • Vernieuwen Vomar en Sluis parkeergarage

  De panden waar nu de Vomar voordeelmarkt en de Sluis parkeergarage inzitten, worden vernieuwd. Het idee is dat de Vomar kan uitbreiden, kantoren veranderen in woningen, de parkeergarage verbetert en er extra woningen worden gebouwd achter de garage.

 • Winkelstraatmanager zet centrumgebied op de kaart

  De winkelstraatmanager heeft de specifieke taak om samen met centrumondernemers en vastgoedeigenaren levendigheid en reuring in het centrum te vergroten.

 • Samenwerking centrumondernemers

  De ondernemers in het centrumgebied van Haven willen zich hard maken voor een vitaal en levendig winkelcentrum. Ze vinden het belangrijk dat Haven Centrum haar goede sfeer behoudt en dat er minder leegstand komt.

 • Nieuwe woningen in De Wierden

  Haven heeft veel extra woningen nodig, ook dit is onderdeel van de vernieuwing. Sinds een paar jaar worden er dan ook diverse nieuwe woningen gerealiseerd in De Wierden.

 • Hart van Wierden

  Een voorbeeld van vernieuwing in woningen is het Hart van Wierden; een nieuwbouwproject met 58 sociale huurappartementen. Met deze nieuwbouw zijn de broodnodige betaalbare appartementen toegevoegd in de wijk.

 • Tuinhuis Beeld Stefan Müller

  Het Tuinhuis, bewoners beslissen samen

  Haven heeft veel extra woningen nodig, ook dit is onderdeel van de vernieuwing, bijvoorbeeld het Tuinhuis. Bewoners konden elkaar al leren kennen voordat het eind 2017 werd opgeleverd!

 • Het nieuwe Stadswerfpark

  De vernieuwing van Stadswerfpark is een verhaal van verdriet, geluk en verrassing. Het verdriet: Het zwembad verdween. Het geluk: De sporthal werd vernieuwd! De verrassing: een Skills Garden.

 • De Paal wordt plek voor wonen en ondernemen

  In het plan voor Bedrijventerrein De Paal wordt meer ruimte gecreëerd voor wonen en ondernemen.

 • Verlichting in het centrum

  Veel straten in Haven zijn niet goed verlicht en er zijn veel donkere plekken. The Light Challenge en het nieuwe permanente lichtplan brengen licht in de duisternis.

 • Ontwerpfestival de Grienden

  De gemeente Almere en woningcorporatie GoedeStede organiseerden een Ontwerpfestival op vrijdag 4 oktober. Op dit festival konden bewoners ideeën inbrengen voor de toekomst van wonen, groen, energie, samenleven en zorg.

 • Transformatiepanden Haven Centrum

  Momenteel wordt onderzoek gedaan naar het transformeren van Kerkgracht nummers 23, 37, 43 en 55 tot 9 luxe patiowoningen.

 • Kustzone

  In het hele kustgebied ten westen van de haven komen meer woningen en wordt veel meer een recreatiegebied voor iedereen. Ook wordt met een park een mooie verbinding gemaakt met het centrum.

 • Almere Haven Centrum

  Actieplan vastgoedeigenaren voor toekomstbestendig winkelen in Centrum Haven

  De komende tijd wordt gewerkt aan een aantrekkelijk centrum met een eigentijdse uitstraling. Dit ga je met namen terugzien in de winkelgevels, de parkeergarages en de openbare ruimte.