Je kan weer meedenken!Nu spant het erom, denk deze week mee over de drie ontwikkelrichtingen voor Haven. Lees meer

Park Uithof en Voedselbos

Park Uithof is heringericht . Het middendeel van het park is nu een eiland waarop Jeugdland Haven zichheeft gevestigd. Het noordelijk deel van het park is veranderd in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen. Lees er alles over op de website van Park Uithof.

De plannen zijn mede mogelijk gemaakt doordat bewoners hun wensen en ideeën hebben ingebracht. Op bepaalde onderdelen hebben ze zelfs het heft in eigen handen genomen. Lees meer over hoe bewoners het heft in eigen handen nemen in Haven.

Eten uit het bos

Op initiatief van twee bewoners is een voedselbos aangelegd in het noordelijke deel van het park. Het voedselbos is ongeveer 3,5 hectare groot en ligt tussen 3 grachten en de Westerdreef en wordt aan twee zijden omsloten door doorlopende fietspaden. In het bos staat ook een bijenkast, de eerste honing is inmiddels te koop. Lees meer over het voedselbos op de website van Park Uithof.

Vrijwilligers planten fruitbomen

 

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen