Vernieuwde Sluisgarage

De Sluisgarage is flink aangepakt. Hij is veiliger, mooier, duurzamer en daarmee klaar voor de toekomst gemaakt. Hieronder alle verbeteringen op een rij.

Hergebruik en duurzaamheid

In het kader van circulariteit (het opnieuw gebruiken van materiaal) zijn de bestaande prefab trapelementen weggehaald en op maat  gemaakt zodat ze konden worden teruggeplaatst in het nieuwe ontwerp. Zo krijgt oud materiaal weer een nieuw leven.

De bestaande elektrische installaties zijn weggehaald en kunnen gedeeltelijk worden hergebruikt in het Upcycle centrum op De Steiger.

Op het vierde dek staan PV-panelen. De energieopbrengst komt uiteraard ten goede van het energiegebruik van de garage. Ook wordt elektrisch rijden gestimuleerd, er komen vier laadpalen voor elektrische voertuigen.

Havense kleuren

De binnenkant krijgt een vrolijke schilderbeurt. Er is gekozen om de kleuren van de Promenade Almere Haven als thema te verwerken in de Sluisgarage. Per dek zijn de vier kleuren verwerkt in het midden van garage, waardoor bezoekers eenvoudig hun voertuig kunnen terugvinden.

binnenkant sluisgarage met roze en groen   Binnenkant sluisgarage met roze kleur

Veiliger

Er zijn nieuwe led-lampen aangebracht. De lampen zullen afhankelijk van de aanwezigheid van bezoekers meer of minder licht verspreiden, zo wordt er geen elektriciteit verspild en is het wel veiliger.

´s Nachts dimt de installatie, wanneer het kan, en zo wordt overlast van te veel licht voorkomen.

Er zijn ook camera’s aangebracht waarmee de garage 24/7 in beeld is. Bewoners en bezoekers hebben aangegeven dat dit het gevoel van veiligheid in en rond garage kan vergroten.

De privacy van bezoekers is overigens gewaarborgd. De beelden worden uitsluitend door een speciaal daartoe bevoegde instantie uitgelezen.

Groene gevel

Er is groen aan de oostgevel geplant. De groenblijvende klimmende beplanting zal de gevel van de garage de komende jaren een groen en fris uiterlijk geven.

In de laatste fase van het werk wordt het onderste dek voorzien van nieuwe bestrating. Hierbij worden de in- en uitritten van de garage en het openbaar terrein tussen busbaan en Sluisgarage, ook meegenomen.

Wat levert het op voor Haven?

Er komen meer woningen gekomen in het middeldure segment in het centrum van Haven en parkeren is slim geregeld door bezoekers te laten parkeren in de Sluisgarage terwijl bewoners parkeren in de buurt van de eigen woning. Eén van de grote voordelen van Haven centrum is namelijk dat je er makkelijk én gratis kan parkeren. Ook de Vomar is vernieuwd en de appartementen erboven zijn verbouwd tot appartementen.

Lees meer over het thema wonen of over het thema centrum.

Een momentje...

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen