Title Image

Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

Van leegstaande apotheek naar acht appartementen

De voormalige apotheek is een van de meerdere panden in Haven die al een tijd leegstaan en dat is geen fraai gezicht. Dat gaat veranderen! Er komen acht appartementen voor jong en oud. Het krijgt ook een nieuwe naam: Meerhaven.

Een verscheidenheid aan bewoners

In Meerhaven is plaats voor allerlei bewoners. De acht appartementen zijn geschikt voor studenten en gezinnen met kinderen maar ook voor senioren. In grootte variëren de appartementen namelijk van 46 tot 120 m2. Ze zullen worden verhuurd in de vrije sector. De verschillende leeftijden van bewoners in één gebouw zal een nieuwe dimensie aan het wonen toevoegen.

Zonnepanelen

Het gebouw krijgt na de metamorfose een nieuwe moderne uitstraling en wordt uiteraard van binnen geheel gerenoveerd. Aan duurzaamheid is ook gedacht. De nieuwe gevel wordt volledig geïsoleerd en op het dak worden zonnepanelen geïnstalleerd om het energiegebruik te reduceren. Het ontwerp is van Karin Penning van Penning architectuur en stedenbouw.

Wat levert het op voor Haven?

In Haven is veel vraag naar woningen voor jongeren en ouderen. Deze appartementen dragen daaraan bij. Plus het stimuleert diversiteit in de wijk en zelfs in het gebouw. Dit past helemaal in de Visie voor Haven in 2040 die onder andere pleit voor extra woningen, voor met name jongeren en ouderen in meer gemixte wijken.

Planning

Vanaf oktober 2021 zullen de appartementen klaar voor gebruik zijn.

Zo ziet het pand er nu uit

 

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!