Title Image

Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

In 1984 opende woonzorgcentrum De Overloop aan de Boogstraat als eerste woonzorgcentrum van Almere haar deuren. Al 35 jaar wordt hier met veel plezier gewoond en gewerkt. Helaas voldeed het gebouw qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. In april 2019 is bekend gemaakt dat woonzorgcentrum De Overloop gaat verbouwen.

Meer ruimte voor zwaardere zorgvragen

Bij afdeling Komwijk is van twee woningen één grotere woning gemaakt, waardoor het oppervlakte van een woning van ongeveer 20 m2 naar 40 m2 gaat. Hierdoor kan beter ingespeeld worden op zwaardere zorgvragen en op de behoeften van de bewoners van De Overloop. Hemubo heeft de verbouwing uitgevoerd. Woonzorg Nederland is eigenaar van het pand en heeft grotendeels de verbouwing gefinancierd.

De Overloop doet meer en werkt bijvoorbeeld ook samen met fietsmaatjes. Bewoners fietsen regelmatig door Almere Haven met een vrijwilliger van fietsmaatjes.

Bijna alle woningen zijn verbouwd en de reacties zijn zeer positief.

Verhuizen in tijden van Corona

Op 19 maart 2020 werd door de overheid bekend gemaakt dat landelijk alle verpleeghuizen gesloten zouden worden voor bezoek. Dus ook voor het personeel uit de bouw- en verhuisbranche. Sommige bewoners wachtten daarom vanaf april 2020 op hun definitieve woning. Gelukkig hebben de vaste medewerkers alle bewoners naar hun definitieve woning kunnen verhuizen. Hierdoor kon op veilige wijze gestart worden met de volgende renovatiefase; de derde verdieping.

Alle werkzaamheden vonden plaats zonder dat bouwvakkers in aanraking kwamen met bewoners of medewerkers van De Overloop.

Op maandag 23 november 2020 is de hele verbouwing veilig en wel opgeleverd.

 

 

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!