Title Image

Winkelstraatmanager zet centrumgebied op de kaart

Winkelstraatmanager zet centrumgebied op de kaart

Er gebeurt veel om het centrum van Almere Haven aantrekkelijk en gezellig te maken. Zo werken de centrumondernemers samen in de vorm van een BIZ, is de verlichting aangepast, de Vomar uitgebreid en wordt de Sluisgarage opgeknapt. Om maar wat te noemen. Daarnaast is sinds 2018 een winkelstraatmanager actief om het centrum van Haven weer op de kaart te zetten.

 

De winkelstraatmanager heeft de specifieke taak om samen met centrumondernemers en vastgoedeigenaren levendigheid en reuring in het centrum te vergroten. En leegstand terug te dringen. Sinds 2018 is René Verwillegen de nieuwe winkelstraatmanager van Haven. Zijn voornaamste taak is om het gebied aantrekkelijker te maken. Er moeten meer mensen naartoe komen die ook nog eens langer blijven. Hij doet dit door zich te focussen op beleving.

Een aantrekkelijk centrum

Een belangrijk onderdeel is het aantrekkelijker maken van de openbare ruimte. Er wordt bijvoorbeeld op dit moment een onderzoek uitgevoerd naar het beter bereikbaar maken van het centrumgebied voor automobilisten, fietsers en voetgangers. Eerder zijn de zes verschillende soorten prullenbakken teruggebracht naar één soort. Dit en andere acties dragen bij aan de beleving van het gebied.

Samen met ondernemers

René organiseert als winkelstraatmanager regelmatig ondernemersavonden. Het doel van deze avonden is ondernemers met elkaar in contact te brengen en samen te praten over ondernemerskwaliteiten. Dit werkt goed. René: “Door deze ondernemersavonden ontstaan nieuwe synergiën en buddysystemen. Ondernemers willen elkaar helpen en meer samenwerken.”

Promenade Almere-Haven

Het winkelgebied van Almere Haven dat zich uitstrekt van de Brink tot en met de Havenkom heeft veel potentie. René: “In Haven zijn de meesten zelfstandigen gevestigd in verhouding met andere winkelcentra in Nederland. Onder de vlag Promenade Almere-Haven zet het centrumgebied zich op de kaart in de regio.” Bekijk de website met een plattegrond met alle winkeliers in het winkelgebied: https://www.promenade-almerehaven.nl/. En je hebt vast de bordjes ook gezien die door het hele centrum zijn geplaatst.

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

    Het gebouw voldeed qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Tijd voor verbouwing...

  • Eigen Tijd voor mantelzorgers

    Als je altijd voor iemand anders zorgt, is het fijn om af en toe even tijd voor jezelf te hebben en helemaal fijn als je met anderen ervaringen kan delen. En daar is ruimte voor, in Corrosia, elke eerste dinsdag van de maand.

  • Het Schakelteam verbindt mensen aan mensen

    Het schakelteam in Haven verbindt mensen aan mensen. Zij zijn aanwezig in de wijk voor diegenen die door psychische kwetsbaarheid hun weg niet goed weten te vinden, en daarbij wat extra hulp kunnen gebruiken.