Title Image

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw is gelegen aan het grasveld en past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan. De buurt is enthousiast.

Eerst wilde de Alliantie op deze plek koopwoningen bouwen maar na overleg met de gemeente worden het toch huurwoningen voor het middensegment, want daar is meer behoefte aan. Dit komt overeen met de Visie voor Haven in 2040, hierin is gekozen voor het toevoegen van 2.500 extra woningen. Deze extra woningen zijn met name bedoeld voor jongeren en voor ouderen want vanuit hen is de vraag het grootst. Door sociale huur op nieuwe plekken te bouwen en middeldure huur- en koopwoningen toe te voegen, wordt Haven meer gemixt.

Bodemwarmtepompen

De woningen worden super energiezuinig en uiteraard opgeleverd zonder gasaansluiting. Bijzonder feitje: het gebouw is aangesloten op bodemwarmtepompen. Deze pompen halen warm water diep uit de grond, hiermee worden de woningen verwarmd.

Planning

In het najaar van 2020 is gestart met de bouw, door Heijmans Huizen. Als alles volgens planning gaat, zijn de woningen eind 2021 klaar.

Voor meer informatie over het huren van deze woningen kijk op de website van de Alliantie.

Zandwierde

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

  • Park Uithof gaat veranderen

    Het middendeel van het park wordt een eiland waarop Jeugdland Haven zich vestigt. Het noordelijk deel van het park verandert in een voedselbos. In het overgebleven deel komen uitkijkheuvels met mooie bomen en watergangen.

  • Hart van Wierden

    Een voorbeeld van vernieuwing in woningen is het Hart van Wierden; een nieuwbouwproject met 58 sociale huurappartementen. Met deze nieuwbouw zijn de broodnodige betaalbare appartementen toegevoegd in de wijk.

  • Ongezellige kantoren aan de Marktgracht worden micro-appartementen

    Goed nieuws voor startende woningzoekers! De leegstaande kantoren aan de marktgracht worden getransformeerd naar 37 kleine, en dus betaalbare, appartementen. Ook komen er twee penthouses en op de begane grond winkels en een fysiotherapeut.