Title Image

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Zandwierde: 22 appartementen aan het plantsoen

Op de plek van de vroegere gymzaal aan de Zandwierde komen 22 nieuwe appartementen van rond de 80 m2, verdeeld over vier woonlagen. Het gebouw is gelegen aan het grasveld en past bij de eengezinswoningen en kleine appartementengebouwen die er al staan. De buurt is enthousiast.

Eerst wilde de Alliantie op deze plek koopwoningen bouwen maar na overleg met de gemeente worden het toch huurwoningen voor het middensegment, want daar is meer behoefte aan. Dit komt overeen met de Visie voor Haven in 2040, hierin is gekozen voor het toevoegen van 2.500 extra woningen. Deze extra woningen zijn met name bedoeld voor jongeren en voor ouderen want vanuit hen is de vraag het grootst. Door sociale huur op nieuwe plekken te bouwen en middeldure huur- en koopwoningen toe te voegen, wordt Haven meer gemixt.

Bodemwarmtepompen

De woningen worden super energiezuinig en uiteraard opgeleverd zonder gasaansluiting. Bijzonder feitje: het gebouw is aangesloten op bodemwarmtepompen. Deze pompen halen warm water diep uit de grond, hiermee worden de woningen verwarmd.

Planning

In het najaar van 2020 is gestart met de bouw, door Heijmans Huizen. Als alles volgens planning gaat, zijn de woningen eind 2021 klaar.

Voor meer informatie over het huren van deze woningen kijk op de website van de Alliantie.

Zandwierde

Wellicht zijn deze projecten ook interessant!

 

 

 • Verbouwing in woonzorgcentrum De Overloop

  Het gebouw voldeed qua inrichting en functionaliteit niet meer aan de huidige behoeftes en eisen. Zo waren de woningen bijvoorbeeld te klein om goed met een rollator of rolstoel uit de weg te kunnen. Tijd voor verbouwing...

 • Binnenhaven

  De Binnenhaven: een moderne wooncoöperatie

  Op de plek van het oude zwembad, naast de nieuwe sporthal, komt een bijzondere woongemeenschap, een soort hofje 2.0 voor mensen met sociale pit.

 • Een huiskamer voor kwetsbare migrantenouderen

  In Almere, en in ook Haven wonen steeds meer oudere mensen. Daarvan heeft een deel wortels in andere landen dan Nederland. Soms hebben zij, net als andere ouderen, wat extra hulp nodig. Daarom is het project Kleurrijk Grijs gestart. Een kijkje in de kleurrijke wereld van Nancy Peper-Kasan, coördinator van het project.