Je kan weer meedenken!Nu spant het erom, denk deze week mee over de drie ontwikkelrichtingen voor Haven. Lees meer

Wat is Havenhart2.0?

Havenhart2.0 is de vernieuwing van het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum). Samen met Havenaren en experts is in 2019 een toekomstplan en aanpak voor Haven gemaakt. Die plannen worden sinds 2021 uitgevoerd door het Havenverbond.

In de Havenvisie staat wat we met het Havenhart, de binnenringwijken van Haven, voor ogen hebben. Maar om de plannen in de Havenvisie te kunnen uitvoeren, moeten ze planologisch worden vastgelegd in een Omgevingsplan. Daarvoor maken we eerst een Programma: een kader voor de ontwikkeling van het Havenhart met daarin oplossingen (uitgangspunten en maatregelen) op het gebied van gebouwen, openbare ruimte, bereikbaarheid en leven in Haven. Om zeker te weten dat we de juiste keuzes in het Programma opschrijven, werken we de Havenvisie eerst uit tot verschillende ontwikkelrichtingen. Daarover neemt de gemeenteraad een besluit, dat we vervolgens opschrijven in een Programma.

Wat vindt Haven?

Om te komen tot dit Programma heeft in de periode van december 2022 t/m april 2023 een intensief participatietraject in Almere Haven plaatsgevonden. We vroegen Havenaren naar hun mening hoe we de Havenvisie werkelijk moeten maken. Bijvoorbeeld op welke plekken we woningen willen bouwen en in welk volume. En welke maatregelen we kunnen nemen om de bereikbaarheid van Haven te verbeteren. Tijdens deze gesprekken werkten we de Havenvisie per thema uit tot één of meerdere concrete oplossingen.

Lees het verslag van Wat vindt Haven op de website.

Er staat veel te gebeuren de komende jaren en we werken nog steeds samen met Havenaren. Blijf daarom op de hoogte en blijf ook vooral meedenken.

Dat kan via de pagina meedenken, geef je op voor de nieuwsbrief, wordt lid van onze Facebook en Instagram of stuur een mailtje naar havenhart2.0@gmail.com.

Volg ons op social media

 

 

 

Havenhart 2.0

Havenhart2.0 is een beweging in Almere Haven om de vernieuwing in het hart van Haven (De Werven, De Wierden, De Hoven en Centrum) te versnellen en te versterken. Te beginnen bij de oudste wijken. Meedenken?

Meedenken over het Havenhart 2.0 logo

 

 

Cookie-instellingen